jag kan bli arg på mig själv.. men nu kommer allt!!!!

Ja hej!Jag kan bli så arg på mig själv för gissa vad som hände i söndags..??Joo jag fick en bobb över mig och jag har ont i axeln,fingrarna,kinden,och lite lite foten!Hur det gick till är en lång historia.:)Men nu ska ni få recept.Och aa vi börjar med en välkomnings drink..↓

Välkomnings drink
Du behöver:
Hallonsoda,En saft men smaken hallon,päron och en godis bit(vilken du vill,du kanske inte ens vill ha någon sån)och ett glas
Gör så här:
Ta det fina glaset du har valt häll ner hallonsodan och saften och rör om.Ta och skiva päronen i som båtar sen skär du 2st sträck i dom så att du kan sätta fasst dom i glaset(som du ser på bilden)Sen tar du den godis du har valt och skär ett sträck i den och sätter den på kanten brevid päronet!Sen klart:)


Förrätten
Du behöver:                                                                   6 port
Brödet:
1 franska,vitlök,olja

röran:
2 dl creme fraiche,rödlök,rökt skinka,salt och peppar

Gör så här:
Brödet
Ta 2st vitlök och pressa dom.Sen då tar du olja(man får fylla på eftersom för att brödet suger ju upp det)Sen då doppar du ju alla bröden och sen in i ugnen och där rostas dom bruna och fina.Sen var bröden klar då blir det röran:)
Röran:
Häl ner creme fraichen i en bunke,hacka rödlöken och häl ner den i creme fraichen,gör samma sak med skinkan hacka den och ner i bunken,He ner lite salt och peppar efter smak.


Varmrätten.
Du behöver:
kycklingfile,ris(vilket du vill)

sås:50g smör,3-4 msk vetemjöl,mjök och skyn från kycklingen,köttbuljongstärning,salt,peppar

Gör så här:
kycklingsfilen:
stek filen och lägg den i en gryta.Ta lite vatten i stekpannan häll skyn över filen.Gör så varje gång du stekt.Låt sen stå och puttra ca  1h.

sås:
Smält 50 g margarin,ta 3-4 msk vetemjöl och häll ner i margarinet och häll  i mjölken och skyn från kycklingen efter smak och lagom tjock sås.Man kan också ta en buljongtärning i såsen.Sen kan du krydda med slat och peppar efter smaken.
pst:riset kokar du ju.Jag tror du visste det men om någon annan inte visste det!

efterrätten
Du behöver:                                                  4 port
Botten:
7st digestivekex,30g smör

Fyllning:
2 tsk gelatinpulver,2 st ägg,200g philadelphiaost,1.5 dl creme fraiche,0.75 dl socker,1 tsk vaniljsocker,1 st citron,rivet skal och pressad saft

Glasyr:
2 tsk gelantinpulver,2msk socker,4 msk vatten,2st passionsfrukt.

Tillbehör:
smultron råröda

Gör så här:
Botten:
1,Smält smöret
2,smula sönder kexen fint med mortel,eller lägg demi en plastpåse och krossa
3,rör ihop smör men kexsmulorna
4,platta ut i dessertskålar
5,ställ in i kylen

Fyllning:
6,dela äggen i vitor och gulor
7,blanda gulor,ost,creme fraiche,socker,vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
8,vispa äggvitorna till en hårt skum,och vänd ner dem i smeten
9,värm citron saften i en kastrull
10,rör i gelantipulvret.
11,låt svalna något
12,häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning
13,häll blandningen i skålar
14,släta till ytan och ställ i kylen minst 1h=timme

Glasyr:
15,hetta upp socker och vatten i en kastrull
16,rör ner gelantipulvret och låt de smälta
17,skrapa ner innehållet från passions frukterna men ta inte med hinnorna
18,blanda väl och låt svalna
19,bred ut över ostsmeten i dessertskålarna
20,ställ in i kylen minst 1 h till
21,servera men smultron

Sen var middagen klar!Och jag hoppas ni prövar det för allt det här passade jätte jätte bra ihop..Och bara så ni vet om jag tycker dte blir bra då ska ni veta då är dte bra hehe!
Smaklig måltid  ni som prövar det!


                                                    ///Emma


Kommentarer
Postat av: Rasmus

Hej Emma nu har ja provat din vanilj coktilj den var sååååå god mmmmmmmmmmm ska ja göra flera gånger.

Ja tog hallon med gott.

Kram rasmus

2011-04-04 @ 10:46:47
Postat av: Emma

AA visst var den god mmm vill bara ha den när jag tänker på den...Ja visst var det gott med hallon med

Ha det bra



///Emma Johansson

2011-04-05 @ 07:36:15
URL: http://middaghosemma.blogg.se/
Postat av: Rasmus

Ja den ska ja göra flera gånger,ska pröva det anndra med,,,Kram rasmus

2011-04-05 @ 11:05:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0